Απρίλιος 23, 2019
Αποξηραμένα λαχανικά στις συνταγές!

Πόσες φορές δεν έχουμε "ξεμείνει" από ένα λαχανικό και το διαπιστώνουμε την ώρα που μαγειρεύουμε; 

Τα ξερά λαχανικά μας δίνουν λύσεις πολλές φορές στην κουζίνα. Η γκάμα τους είναι πολύ μεγάλη οι επιλογές που έχουμε είναι πολλές. Μπορούν να αποθηκευτούν για αρκετό καιρό μέσα στο ψυγείο και το μείγμα τους μπορεί να αντικαταστήσει τον ζωμό λαχανικών. 

Είναι πολύχρωμα, αρωματικά, γευστικά και μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν αντί των φρέσκων στις συνταγές μαγειρικής. Δεν μπορούν να αντικαταστήσουν παντού και πάντα τα φρέσκα,  εννοείται. Όμως μπορούν να  μας δώσουν λύσεις στην μαγειρική μας. 

Χρησιμοποιώντας ξερά λαχανικά, γλιτώνουμε από το κόψιμο και το πλύσιμό τους. Επιπλέον, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας μείγμα με αυτά και να το χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή στα φαγητά  μας. Βάζοντάς στα στην συσκευή του μούλτι τα κάνουμε σκόνη και τα χρησιμοποιήσουμε ως καρύκευμα στα φαγητά μας. Είτε σε σκόνη είτε σε νιφάδες, τα αποξηραμένα λαχανικά, αναδυκνύουν την γεύση των φαγητών μας και το αποτέλεσμα που δίνουν είναι φοβερό και εντυπωσιακό. 

Ρίξτε το μείγμα των αποξηραμένων λαχανικών σε:

  • Ριζότα.
  • Σούπες (να  ρίξουμε το μείγμα λαχανικών στο νερό αντί για ζωμό) 
  • Γεμιστά, ντολμαδάκια, λαχανοντολμάδες.
  • Όσπρια και λαδερά.
  • Μπιφτέκια.
  • Ομελέτες.
  • Πράσινες σαλάτες. Αφού μουλιάσει για 20 λεπτά για να μαλακώσει, το ρίχνουμε στο dressing ή στο μηλόξηδο, ή στο ελαιόλαδο και το περιχύνουμε στα λαχανικά μας.
  • Σκόνη λαχανικών. Τα περνάμε από το μούλτι και έτσι φτιάχνουμε την δική μας σκόνη λαχανικών.