Μάρτιος 12, 2019
Τι μπορείς να φτιάξεις με το αλεύρι αμυγδάλου

Το αλεύρι αμυγδάλου προκύπτει μετά το άλεσμα των αμυγδάλων μέχρι να γίνουν μία λεπτή πούδρα.

Συγκριτικά με το σιτάλευρο και τα άλλα αλεύρια με γλουτένη,  το αμυγδάλευρο είναι πιο δύσκολο να πλάσεις την ζύμη του διότι δεν έχει γλουτένη η οποία προσδίδει συνοχή και συνδέει την ζύμη. Είναι αρκετά δύσκολο και θέλει πολύ πειραματισμό εάν θέλεις  εξ' ολοκλήρου να αντικαταστήσεις το αλεύρι σιταριού με αμυγδάλου σε συνταγές.

Επιπλέον ότι φτιάξεις με αμυγδάλευρο, θα πρέπει να έχεις υπ'όψιν σου ότι καίγονται εύκολα, δεν πρέπει να τα ψήσεις πολύ. 

Δες εδώ συνταγές για κέικ & μπισκότα αμυγδάλου

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά απλό ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας σας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.