Νοέμβριος 09, 2018
Τι είναι η μελάσα και πως την χρησιμοποιώ;

Η μελάσα είναι ένας παχύς χυμός και παρασκευάζεται από την επεξεργασία του ζαχαροκάλαμου.  Ιδανικό ειναι να την τρώμε αραιωμένη σε νερό ή ροφήματα όπως ροφήματα, τσάγια και χυμούς, διότι έτσι σκέτη ειναι πικρή. Έχει μαύρο χρώμα και πηκτή υφή και στις συνταγές χρησιμοποιείται ως γλυκαντικό. Ρίξτε τη μέσα σε φυτικό γάλα  με βρώμη και θα αποκτήσει μια κρεμώδη παχύρευστη υφή.  Περιχύστε την σε γιαούρτι,  λουκουμαδες, τηγανίτες,  παγωτά, κρέπες, βάφλες.  Φτιάξτε ντρέσινγκς για τις σαλάτες, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαρινάδες, κουλουράκια, μπισκότα ή απλά αλείψτε την σε μία φέτα ψωμί.  

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά ενημερωτικό απλό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.