Οκτώβριος 16, 2018
Συνταγές με φαγόπυρο!

Το φαγόπυρο είναι ο καρπός ενός θάμνου, χωρίς γλουτένη. 

Για να το μαγειρέψουμε, αρχικά το ξεπλύνουμε και το βράζουμε όπως το ρύζι σε αναλογία 1 προς 2 φλυτζάνια νερό για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει. Ή το τρώμε σκέτο ρίχνοντας ελαιόλαδο μπαχαρικά και μυρωδικά  ή μπορούμε να το  μαγειρέψουμε και να συνοδεύουμε κρέας, ψάρι, κοτόπουλο, μανιτάρια ή το ρίχνουμε σε όσπρια και σαλάτες. Φτιάχνουμε γεμιστές τομάτες και πιπεριές, μπιφτέκια, μπάρες δημητριακών και ριζότα με λαχανικά.  

Mε το αλεύρι φαγόπυρου μπορούμε να φτιάξουμε όλα τα αρτοπαρασκευάσματα, μπισκότα, κουλούρια, ψωμί, κριτσίνια,  κρέπες, πουρέ, βάση πίτσας, πίτες, μαφινς. 

Χρησιμοποιούμε τις νφάδες του φαγόπυρου για  να φτιάξουμε ένα χορταστικο  πρωινό  μούσλι με γάλα, φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι και κανέλα. Με τις νιφάδες φτιάχνουμε μπιφτέκια, μπάρες δημητριακών, μπισκότα, κουλούρια και διάφορα άλλα αρτοπαρασκευάσματα ή τις ρίχνουμε σε γιαούρτι και στις σαλάτες.

Συνταγή για μπισκότα με αλεύρι φαγόπυρου 

Συνταγή για ψωμί με αλεύρι φαγόπυρου 

Εδώ μπορείτε να παραγγείλετε αλεύρι φαγόπυρου, νιφάδες, ολόκληρο φαγόπυρο