Ιούνιος 20, 2018
Πως φτιάχνω τις λιαστές τομάτες;

Για να μαλακώσουν τις βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μία ώρα. Αφού στραγγίξουν τις τοποθετούμε σε ένα βάζο με ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο. Ρίχνουμε μία καυτερή πιπερίτσα ή μία σκελίδα σκορδο, δενδρολίβανο,  θυμάρι ή όποιο άλλο μυρωδικό της αρεσκείας μας για να τις αρωματίσουμε.  

Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε και χωρίς να τις βράσουμε, απλά πρέπει να τις ξεπλύνουμε και να τις μουλιάσουμε για να μαλακώσουν.  

Χρησιμοποιούμε τις λιαστές τομάτες σε σαλάτες, σε σάλτσες, ντιπ, πέστο, chutney, ομελέτες, αρτοπαρασκευάσματα, σε όσπρια.