Φεβρουάριος 26, 2019
Πως μπορείς να μαγειρέψεις με την βρώμη

Το κουάκερ ή η βρώμη όπως λέγεται διαφορετικά είναι ένα από τα πιο γνωστά δημητριακά με μεγάλη θρεπτική αξία. Θέλεις να την εντάξεις στην διατροφή σου αλλά βρίσκεις την γεύση της μάλλον ... αδιάφορη;  Εχεις δοκιμάσει να την ανακατέψεις με μέλι, φρούτα, καρπούς, γάλα; Έχεις φτιάξει σπιτικά αρτοπαρασκευάσματα; Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να "κρυφτεί" μέσα σε συνταγές και να τις "δέσει" π.χ. κρέμες και μπιφτέκια. Δες  παρακάτω μερικές ιδέες πως μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και σίγουρα θα αλλάξεις γνώμη

  • Φτιάξε πρωινό  μούσλι. Ρίξε τη σε γάλα  μαζί με άλλα δημητρικά όπως κινόα, φαγόπυρο, ρίξε  φρούτα, λιναρόσπορο, ξηρούς καρπούς και κομματάκια σοκολάτας
  • Χρησιμοποίησέ το πίτουρο βρώμης  αντί για αλεύρι και φτιάξε cupcakes, κέικ και muffins κρακεράκια, κριτσίνια και όλα τα αρτοπαρασκευάσματα και πασπάλισε με νιφάδες βρώμης
  • Χρησιμοποιήσέ το αντι για τριμμένη φρυγανιά και φτιάξε μπιφτέκια και κεφτέδες ή κάνε το πανάρισμα του κοτόπουλου 
  • Ρίξε το στο γιαούρτι με μέλι, κανέλα, σταφίδες, cranberries και καρπούς της αρεσκείας σου
  • Φτιάξε smoothies 
  • Φτιάξε μπάρες δημητριακών με υλικά της προτίμησής σου π.χ.  μέλι, σουσάμι, σταφίδες, αμύδαλα, καρύδια και αποξηραμένα φρούτα
  • Φτιάξε τηγανίτες με ασπράδι αυγού και ρίξε τους μαρμελάδα ή λιωμένη σοκολάτα και μπανάνα ή  ταχίνι με φρούτα ή μέλι και κανέλα
  • Φτιάξε κρέμα βρώμης (βράζεις το πίτουρο βρώμης με νερό ή γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει πολτός) και λιώσε στο μπλέντερ μήλα, ανάμειξέ τα με την κρέμα της βρώμης και πασπάλισε με σκόνη κανέλας ή σκόνη τζίντζερ 
  • Ρίξε την στο  μείγμα της ομελέτας

 

Εδώ μπορείς να παραγγείλεις βρώμη σε νιφάδες

Εδώ μπορείς να παραγγείλεις πίτουρο βρώμης

 

Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά απλο ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας σας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.