Ιούλιος 05, 2016
Η ωφελιμότητα των βοτάνων για την υγεία μας στο διαδίκτυο

Ο κόσμος των βοτάνων και των μπαχαρικών είναι μαγικός και σαγηνευτικός. Τα είδη αυτά, έχουν συναρπάσει τους ανθρώπους αφενώς για το άρωμά, την γεύση και τις πολλαπλές μαγειρικές τους χρήσεις και αφετέρου για τις θεραπευτικές ιδιότητες που τους αποδίδονται. Απαρχή του κόσμου, ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε τα φυτά για να θεραπεύσει διάφορες παθήσεις του.

Όμως πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όταν γράφονται στο διαδίκτυο τα οφέλη τους στην υγεία μας από ανθρώπους μη ειδικούς. Και ιδίως από επίδοξους «επαγγελματίες» οι οποίοι αρέσκονται απλά να κάνουν «copy paste» άρθρων ιστοσελίδων. Αυτοί  που μπορούν να σας συμβουλέψουν σωστά σε θέματα υγείας σας με την βοήθεια των βοτάνων είναι οι εξειδικευμένοι ιατροί.

Είμαστε θερμοί υποστηρικτές των βοτάνων και των θεραπευτικών τους χρήσεων και πιστεύουμε ότι η φύση μας έχει δώσει απλόχερα τα πάντα, αρκεί να τα ανακαλύψουμε. Η προσωπική μας άποψη είναι ότι το ντουλαπάκι του φαρμακείου μας βρίσκεται στο ντουλάπι των τροφίμων μας.  Όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορούν από μόνα τους τα βότανα και τα μπαχαρικά να αντικαταστήσουν την ορθή ιατρική γνωμάτευση και δεν ακυρώνουν την ιατρική επιστήμη.