Απρίλιος 23, 2019
Αποξηραμένα λαχανικά στις συνταγές!

Πόσες φορές δεν έχουμε "ξεμείνει" από ένα λαχανικό και το διαπιστώνουμε την ώρα που μαγειρεύουμε; 

Τα ξερά λαχανικά μας δίνουν λύσεις πολλές φορές στην κουζίνα. Η γκάμα τους είναι πολύ μεγάλη οι επιλογές που έχουμε είναι πολλές. Μπορούν να αποθηκευτούν για αρκετό καιρό μέσα στο ψυγείο και το μείγμα τους μπορεί να αντικαταστήσει τον ζωμό λαχανικών. 

Είναι πολύχρωμα, αρωματικά, γευστικά και μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν αντί των φρέσκων στις συνταγές μαγειρικής. Δεν μπορούν να αντικαταστήσουν παντού και πάντα τα φρέσκα,  εννοείται. Όμως μπορούν να λύσουν τα χέρια μας  ορισμενες φορές, αφού δεν μπορούμε πάντα να έχουμε ένα λαχανόκηπο στην κουζίνα μας.

Γλιτώνουμε από το κόψιμο και το πλύσιμο και μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας αγαπημένο μείγμα με αυτά και να τα χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή. Μπορούμε να τα περάσουμε από το μούλτι και να φτιάξουμε την σκόνη τους και να κρυφτούν μέσα στα φαγητά ή να χρησιμοποιηθούν ως καρύκευμα.  Είτε σε σκόνη είτε σε νιφάδες, τα αποξηραμένα λαχανικά, αναδυκνύουν την γεύση των φαγητών μας και το αποτέλεσμα που δίνουν είναι φοβερό και εντυπωσιακό. 

Ρίξε το μείγμα των αποξηραμένων λαχανικών σε:

  • Ριζότα
  • Σούπες (να  ρίξουμε το μείγμα λαχανικών στο νερό αντί για ζωμό) 
  • Γεμιστά, ντολμαδάκια, λαχανοντολμάδες
  • Όσπρια και λαδερά
  • Μπιφτέκια
  • Ομελέτες
  • Πράσινες σαλάτες. Αφού μουλιάσει για 20 λεπτά για να μαλακώσει, το ρίχνουμε στο dressing ή στο μηλόξηδο, ή στο ελαιόλαδο και το περιχύνουμε στα λαχανικά μας
  • Σκόνη λαχανικών. Τα περνάμε από το μούλτι και έτσι φτιάχνουμε την δική μας σκόνη λαχανικών η οποία μπορεί να κρυφτεί μέσα σε συνταγές. 

Δες εδώ την γκάμα των αποξηραμένων λαχανικών μας. 

Δες εδώ το μείγμα των αποξηραμένων λαχανικών

 

 Σας ενημερώνουμε ότι δεν είμαστε ιατροί. Τα γραφόμενα στην ιστοσελίδα μας έχουν καθαρά απλό ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη. Δεν έχουν σκοπό ούτε να δώσουν ούτε να ακυρώσουν ιατρικές συμβουλές. Σε προβλήματα υγείας σας να συμβουλεύεστε τον ιατρό σας πάντοτε.