Απρίλιος 08, 2019
Pancakes με αλεύρι καρύδας!

Υλικά:

2 κ.σ. αλεύρι καρύδας

4 αυγά χτυπημένα

60γρ λάδι καρύδας και επιπλέον για το τηγάνισμα 

1 πρέζα αλάτι

60γρ γάλα της αρεσκείας σας

1 μπαστουνάκι βανίλιας (με ένα μαχαίρι το σχίζουμε στην μέση και με ένα κουτάλι παίρνουμε τα σποράκια του)

μέλι και μπανάνες για topping ή όποιο άλλο φρούτο επιθυμείτε

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε όλα τα  υλικά εκτός από το μέλι και τα φρούτα και τα ανακατεύουμε καλά.

Το μείγμα που θα προκύψει είναι δεν είναι πάρα πολύ εύπλαστο. Βάζουμε 1κ.γ. μείγματος επάνω σε ένα ξύλο κοπής και με ένα μικρό στρογγυλό κουπάτ του δίνουμε το σχήμα του.  (Προσωπικά χρησιμοποίησα την κορυφή ενός ποτηριού) και πάλι όταν το κρατούσα στην παλάμι μου, διαλυόταν το σχήμα του. Το αλεύρι καρύδας επειδή δεν έχει γλουτένη, δεν είναι πολύ εύκολο να δώσουμε στα εδέσματά μας ένα ίσιο όμορφο στρογγυλό σχήμα και επίσης δεν είναι εύκολο να φτιάξουμε μεγάλες τηγανίτες στο μέγεθος ενός πιάτου.  

Φτιάχνουμε μικρά pancakes και τα τοποθετούμε στο τηγάνι με λίγο λάδι καρύδας για να τα τηγανίσουμε.  Με μία σπάτουλα τα γυρνάμε με πολύ προσοχή  διότι είναι πολύ εύθραυστα, για να τηγανιστούν και από τις δύο μεριές τους.  Τα αφήνουμε στο τηγάνι λίγα λεπτά, διότι καίγονται εύκολα. Τα pancakes που θα προκύψουν είναι πολύ μαλακά. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο το ένα πάνω από το άλλο, ρίχοντας μέλι και φρούτα της αρεσκείας μας. 

Όσο είναι ζεστά είναι πολύ νόστιμα. Μπορείτε να τα φάτε και την επόμενη ημέρα, ζεσταίνοντας ελαφρώς στο φούρνο μικροκυμάτων. 

Καλή επιτυχία!