Δεκέμβριος 11, 2016
Χριστουγεννιάτικες σπιτικές δίπλες!

Υλικά:

5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κγ. baking powder 
1 φιαλίτσα βανίλια
αλεύρι Robin Hood για όλες τις χρήσεις 
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 
 
Υλικά για το σιρόπι:
600 γρ. μέλι
300γρ. νερό
100γρ. ζάχαρη
 
Για το πασπάλισμα:
Κανέλα σε σκόνη
Καρύδια ψιλοκομμένα 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφριά τα αυγά και μετά ρίχνουμε  το αλεύρι. Στην συνεχεια ρίχνουμε το μπέικιν, την βανίλια, το αλάτι και την σόδα και  ζυμώνουμε. Μετά  σκεπάζουμε το μείγμα με μία μεμβράνη για μία ώρα για να σταθεί. 

Μετά ανοίγουμε με τον πλάστρη  ένσ λεπτό φύλλο και αλευρώνουμε συχνά την επιφάνεια. Μετά κόβουμε τα φύλλα που φτιάξαμε σε λωρίδες.  Περνάμε την μία άκρη κάθε λωρίδας, ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού, το στριφογυρίζουμε και βοηθάμε με ένα άλλο πιρούνι για να μην ξετυλιχτεί η λωρίδα. 

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ηλιέλαιο μέχρι την μέση της και περιμένουμε να κάψει.   Μετά   βουτάμε  τις δίπλες μέσα στο καυτό ηλιέλαιο. Αφού τις τηγανίσουμε όλες, τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας απορροφητικό για να απορροφηθεί το λάδι. 

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα  υλικά για το σιρόπι, τα βράζουμε και ξαφρίζουμε.  Αφού  τηγανίσουμε  τις δίπλες, τις ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι για λίγα λεπτά.  Μετά πασπαλίζουμε με τα καρύδια και την κανέλα.

Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!