Νοέμβριος 01, 2016
Φασόλια με χοιρινές μπουκίτσες στην γάστρα!

Υλικά;

500γρ φασόλια

500γρ χοιρινό σε μικρές μπουκίτσες

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια

4 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 κ.σ. χυμός τομάτας

2 μεγάλες τομάτες κομμένες σε κυβάκια

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

1 κ.γ. κουρκουμά

1 αστεροειδή γλυκάνισο

λίγος μαϊντανός

Λίγο σέλινο

λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

1 ποτηράκι του καφέ ελαιόλαδο 

 

Εκτέλεση:

Από βραδίς μουλιάζουμε τα φασόλια. Την άλλη ημέρα τα βράζουμε. 

Πλένουμε τις χοιρινές μπουκίτσες. Σε  μία κατσαρολίτσα, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, το μαίντανό, το σκόρδο, τις χοιρινές μπουκίτσες, Αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε τον χυμό τομάτας και τα κυβάκια της φρέσκιας τομάτας, το πιπέρι, τον κουρκουμά, τον αστεροειδή και το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά μέχρι να βράσει το κρέας. Λίγο πριν τα βγάλουμε από την φωτιά αλατίζουμε.  

Σε μία γάστρα ρίχνουμε τα φασόλια αφού τα αλατοπιπερώσουμε,  το χοιρινό με όλα τα υλικά του και την σάλτσα του και τα ψήνουμε στον φούρνο για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Μην προσθέσετε νερό διότι τα φασόλια έχουν κρατήσει αρκετό μέσα τους.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!