Σεπτέμβριος 22, 2016
Τα νοστιμότερα ντολμαδάκια με μυρωδικά!

Υλικά:

500γρ ρύζι νιχάκι

300 γρ. αμπελοφυλλα

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο

1 κούπα άνηθο φρέσκο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. δυόσμο ξερό

2 κ.σ.κουκουνάρι

1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι

χυμός λεμονιού από ένα λεμόνι

Μισό φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης, τα ανακατεύουμε πολύ καλά. 

Σε μία κατσαρολα ζεματάμε σε νερό τα αμπελόφυλλα. Τα βάζουμε λίγα λίγα και με μία τρυπιτή κουτάλα τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα για να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν αρχίζουμε και γεμίζουμε ένα ένα τα αμπελόφυλλα και τα βάζουμε με την σειρά στην κατσαρόλα. Βράζουμε νερό στον βραστήρα και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρο΄λα μέχρι να σκεπαστούν τα ντολμαδάκια που φτιάξαμε. Ρίχνουμε από επάνω τους λίγο ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην ανοίξουν με το βράσιμό τους. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά περίπου. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!