Οκτώβριος 15, 2018
Σπιτικό ψωμί με αλεύρι φαγόπυρου

Υλικά 

300γρ αλεύρι φαγόπυρου

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.γ. αλάτι 

1 κ.σ. πολύσπορο μείγμα  (κολοκυθόσπορος,  ηλιόσπορος, λιναρόσπορος, σουσάμι, παπαρουνόσπορος κτλ.)

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι και κάνοντας ένα μικρό "βουναλάκι" φτιάχνουμε μία λακούβα στην μέση του και ρίχνουμε και διαλύουμε την μαγιά με νερό. Ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το αλάτι και τους σπόρους. Το μείγμα που θα προκύψει είναι χυλός, τον οποίο ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. 

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι (φόρμα για κέικ) αφού πρώτα στρώσουμε μία λαδόκολα. Ρίχνουμε και τους σπόρους από επάνω και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μία πετσέτα για μία ώρα για να αυξηθεί ο όγκος.  Μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά. Ίσως να χρειαστείτε και λίγο παραπάνω. 

Καλή επιτυχία!