Απρίλιος 23, 2017
Σπιτικό κανταϊφι!

Υλικά:

500γρ. φύλλο  για κανταϊφι

350γρ.καρύδια περασμένα από το μούλτι

150γρ βούτυρο

100γ. μαργαρίνη

2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη

1 κ.γ. γαρύφαλο σε σκόνη

4 κ.σ. ζάχαρη

4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά

 

Υλικά για το σιρόπι:

6 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

4 φλυτζάνια του τσαγιού νερό

Φλούδες από ένα λεμόνι

2 ξύλα κανέλας

2-3 γαρύφαλα

3 κ.σ. μέλι

 

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι ως εξής: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, τα ξύλα κανέλας, τα γαρύφαλα, τις φλούδες λεμονιού και το μέλι και τα βράσουμε για 5 λεπτά. Μετά το κατεβάζουμε από την φωτιά και τo αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα καρύδια, την ζάχαρη, την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο και τα ανακατεύουμε. Μετά  ξανοίγουμε το κανταϊφι με τα χέρια μας για να ξεκολλήσουν οι ίνες μεταξύ τους και το τοποθετούμε στενόμακρα σε μία πιατέλα. Βάζουμε μία κ.σ. από το μείγμα με τα καρύδια μας και το τυλίγουμε ελαφριά για να μην σφίξει και το βάζουμε μέσα στο ταψί. Αυτό το κάνουμε για όλα τα φύλλα του κανταϊφιού. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε κουταλιά - κουταλιά πάνω από κάθε κανταϊφι που φτιάξαμε και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 175 βαθμούς και το ψήνουμε για μία ώρα. Όταν ροδοκοκκινίσει το βγάζουμε και ρίχνουμε αμέσως το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει. 

Καλή επιτυχία!