Αύγουστος 29, 2016
Σπιτικό γλυκό κουταλιού σταφύλι!

Υλικά:

2kg σταφύλι

1kg ζάχαρη

2  αστεροειδή γλυκάνισο

 

Εκτέλεση:

Βγάζουμε τα κοτσανάκια από τα σταφύλια, τα πλένουμε πολύ καλά και τα στραγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.  Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το σταφύλι, την ζάχαρη και ένα φλυτζάνι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.  Μετά από λίγο ξαφρίζουμε και  τα βράζουμε μέχρι να δέσουν. 

Λίγο πριν  κατεβάσουμε  την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε λίγο αρμπαρόριζα και 3 κ.γ. λεμόνι και βράζουμε για  5 λεπτά. Στην συνέχεια το κατεβάζουμε από την φωτιά  και περιμένουμε να κρυώσει τελείως πριν το βάλουμε στο βαζο μας ρίχνοντας μέσα  2 αστεροειδή γλυκάνισο.

Καλή επιτυχία!