Σεπτέμβριος 24, 2016
Σπιτική μαρμελάδα δαμάσκηνο

Yλικά:

2kg δαμάσκηνα

2 κούπες νερό

1kg ζάχαρη

1/2 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα δαμάσκηνα και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με το νερό και ρίχνουμε και το εκχύλισμα πικραμύγδαλου και τα αφήνουμε να βράσουν  για 40 λεπτά για να μαλακώσουν. Μετά τα βγάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τα βάζουμε πάλι στην  φωτιά για 15-20 λεπτά και ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι συνεχώς. Μόλις δέσει η μαρμελάδα την κατεβάζουμε από την φωτιά, την αφήνουμε να κρυώσει και την βάζουμε σε βάζα. 

Καλή επιτυχία!