Απρίλιος 15, 2019
Σπιτική μαγειρίτσα!

Υλικά:

1 συκωταριά αρνίσια

6 κρεμμυδάκια φρέσκια ψιλοκομμένα

μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1 μεγάλο μαρούλι χονδροκομμένο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοτριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες

αλάτι και πιπέρι

100ml ελαιόλαδο

2 αυγά

χυμός 2 λεμονιών

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε την συκωταριά και την βράζουμε σε μία κατσαρόλα για 15 λεπτά. Κατόπιν την  πλένουμε  και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Μέσα  την  σωτάρουμε  με  σκόρδο και κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα . Μετά  από 20 λεπτά ρίχνουμε το μαρούλι και αλατοπιπερώνουμε. Μετά από 15 λεπτά, ρίχνουμε τον άνηθο, παίρνει μία βράση και αμέσως κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά.

Κατόπιν φτιάχνουμε αυγολέμονο. Σε ένα βαθύ πιάτο, ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών,  τα κάνουμε μαρέγκα και μετά  χτυπάμε τους δύο κρόκους. Εν συνεχεία ρίχνουμε και το λεμόνι και ανακατεύουμε Με μία κουτάλα μεγάλη, παίρνουμε τον ζωμό της συκωταριάς και ρίχνουμε λίγο λίγο στο αυγολέμονο και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε  αργά το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύόυμε.

Καλή  επιτυχία και καλό Πάσχα!