Δεκέμβριος 05, 2016
Σπιτικά χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με ζάχαρη καρύδας!

Υλικά:

280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200γρ ζάχαρη καρύδας

2 κ.γ. baking powder

1 στικάκι βανίλιας

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

125 γρ. βούτυρο

2 αυγά

λίγη χρωματιστή τρούφα για την διακόσμηση

1 κ.σ. μέλι 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα

Στο μπωλ του μίξερ ρίχνουμε και χτυπάμε το βούτυρο, την ζάχαρη καρύδας και την βανίλια. Μόλις γίνουν κρέμα, ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα. Μετά ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και το μέλι και τα χτυπάμε καλά στο μίξερ.

Μόλις χτυπηθούν, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει η ζύμη για μία ώρα περίπου. Μετά απλώνουμε μία λαδόκολα στο ταψί μας και τα φτιάχνουμε με κουπάτ διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, αλείφουμε με λίγο μέλι την επιφάνειά τους και από πάνω της ρίχνουμε τα χρωματιστά τρουφάκια για να κολήσουν.

Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!