Ιούλιος 25, 2016
Σπιτικά τυροπιτάκια με μαύρο σουσάμι

Υλικά για την ζύμη:

500γρ αλεύρι φαρίνα

2 κεσεδάκια γιαούρτι

1 1/4 φλυντζάνι του τσαγιού ηλιέλαιο

αλάτι

λευκό πιπέρι

λίγο μαύρο σουσάμι

 

Υλικά για την γέμιση τυριού:

500γρ φέτα τριμμένη

2 αυγά + 1 αυγό για επάλλειψη

λίγο δυόσμο τριμμένο

λίγο λευκό πιπέρι

 

Για να φτιάξουμε την ζύμη, βάζουμε σε ένα μπωλ το γιαούρτι με το ηλιέλαιο και το χτυπάμε με ένα αναδευτήρι. Εν συνεχεία ρίχνουμε  την φαρίνα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε και γίνεται μία μαλακή ζύμη. Μετά ανοίγουμε με το μπλάστρη, φιλαράκια στρογγυλά ίσα με το μέγεθος της παλάμης μας και τα γεμίζουμε με την γέμιση του τυριού. Το διπλώνουμε στην μέση και γίνεται ένα μισοφέγγαρο σχήμα και τα αλοίφουμε με ένα πινελάκι με τον κρόκο αυγού. Στο τέλος, ρίχνουμε από πάνω τους μαύρο σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!