Νοέμβριος 01, 2016
Ριζότο με μανιτάρι πορτσίνι!

Yλικά:

50γρ. αποξηραμένα πορτσίνι

400γρ. ρύζι για ριζώτο

1 τομάτα κομμένη σε κυβάκια

Χυμός από μία τομάτα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι 

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.γ. κάρρυ γλυκό

1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 

1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το πορτσίνι μισή ώρα.

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι   σε χαμηλή φωτιά.

Έπειτα ρίχνουμε το πορτσίνι με το νερό του και τα ανακατεύουμε καλά. Μετά ρίχνουμε το μαίντανό, τον άνηθο, την τομάτα σε κυβάκια και στο τέλος ρίχνουμε την τομάτα σε χυμό τον κουρκουμά, το κάρρυ, την πάπρικα, το  πιπέρι και το αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για   25 λεπτά περίπου μέχρι  να μείνει με την σάλτσα του. Συνεχώς όμως πρέπει να το ανακατεύουμε. 

Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε και λίγο ζεστό νερό στο τέλος. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!