Νοέμβριος 01, 2016
Ριζότο με μανιτάρι πορτσίνι!

Yλικά:

50γρ. αποξηραμένα πορτσίνι

400γρ. ρύζι για ριζώτο

1 τομάτα κομμένη σε κυβάκια

Χυμός από μία τομάτα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι 

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ.γ. κάρρυ γλυκό

1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά 

100γρ ελαιόλαδο 

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε το πορτσίνι μισή ώρα σε νερό

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι   σε χαμηλή φωτιά.

Έπειτα ρίχνουμε και το πορτσίνι με το νερό που χρησιμοποιήσαμε για να το μουλιάσουμε και τα ανακατεύουμε καλά. Μετά ρίχνουμε το μαίντανό, τον άνηθο, την τομάτα σε κυβάκια και στο τέλος ρίχνουμε την τομάτα σε χυμό τον κουρκουμά, το κάρρυ, την πάπρικα, το  πιπέρι και το αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για   25 λεπτά περίπου μέχρι  να μείνει με την σάλτσα του. Συνεχώς όμως πρέπει να το ανακατεύουμε. 

Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε και λίγο ζεστό νερό στο τέλος. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!