5% Έκπτωση σε καλάθια αξίας άνω των 40 ευρώ, 8% άνω των 60 ευρώ. Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 29 ευρώ. Free shipping on orders over 29 euros, enjoy 5% discount on orders over 40 euros. Get an additional 3% off on orders over 60 euros
περι μεταφορικώνΝοέμβριος 01, 2016
Ριζότο με μανιτάρι πορτσίνι!
Υλικά συνταγής
Yλικά:
50γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
400γρ. ρύζι για ριζώτο
1 τομάτα κομμένη σε κυβάκια
Χυμός από μία τομάτα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. κάρρυ γλυκό
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
100γρ ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε το πορτσίνι μισή ώρα σε νερό
Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ρύζι σε χαμηλή φωτιά.
Έπειτα ρίχνουμε και το πορτσίνι με το νερό που χρησιμοποιήσαμε για να το μουλιάσουμε και τα ανακατεύουμε καλά. Μετά ρίχνουμε το μαίντανό, τον άνηθο, την τομάτα σε κυβάκια και στο τέλος ρίχνουμε την τομάτα σε χυμό τον κουρκουμά, το κάρρυ, την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει με την σάλτσα του. Συνεχώς όμως πρέπει να το ανακατεύουμε.
Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε και λίγο ζεστό νερό στο τέλος.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!