Ιανουάριος 11, 2017
Πως φτιάχνουμε σαλέπι

Στο μπρίκι μας ζεσταίνουμε μία κούπα γάλα (με λίγο τζίντζερ και 2 ξυλάκια κανέλας εάν θέλουμε). Μόλις βράσει τότε χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα σε ένα μικρό μπωλάκι. Ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού σαλέπι μέσα στο μπωλάκι και φτιάχνουμε μία μορφή πάστας προσέχοντας να μην σβολιάσει. Εν συνεχεία ρίχνουμε την πάστα που φτιάξαμε στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο γάλα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει παχύρευστο.  Και σερβίρουμε βάζοντας λίγο κανέλα σε σκόνη από επάνω του εάν επιθυμούμε.