Αύγουστος 15, 2016
Πολύχρωμο μπριάμ!

Υλικά:

4 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες

2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια

3 τομάτες κομμένες σε κυβάκια

2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε ροδέλες

1 φλυτζάνι του ταγιού  ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι 

3 φλυντζάνια του τσαγιού χυμό τομάτας

1 ματσάκι βασιλικό

1 ματσάκι μαίντανό

1 αστεροειδή γλυκάνισο

1 κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη

Εκτέλεση;

Αφού πλύνουμε καλά τα λαχανικά μας τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι. Τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον κουρκουκμά, τον αστεροειδή γλυκάνισο τον βασιλικό, το μαιντανό, το χυμό τομάτας, το ελαιόλαδο  και λίγο νερό μέχρι να σκεπαστούν όλα και τα αφήνουμε να ψηθούν στο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου. 

*Αντί για νερό μπορείτε να βάλετε λευκό κρασί. 

* Αντί για το κλασσικό μαύρο πιπέρι, προσθέστε πιπέρι καγιέν ή μπούκοβο για να του δώσετε μία πικάντικη νότα. 

* Αντί πάλι για το κλασσικό μαύρο πιπέρι, μπορείτε να χρησιμοποιείσετε το μείγμα από πιπέρια (κόκκινο, μαύρο, πράσινο)  που έχει μέσα και κόλιανδρο. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!