Ιούλιος 02, 2018
Μπιφτέκια με κιμά σόγιας!

Υλικά: 

250γρ κιμά σόγιας

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 

1 κ.σ. δυόσμο αποξηραμένο 

1 πιπεριά μικρή ψιλοτριμμένη

1 τομάτα μικρή ψιλοτριμμένη

1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μία πρέζα κουρκουμά σε σκόνη ή κάρρυ της αρεσκείας μας (γλυκό, αρωματικό καυτερό)

2 κ.σ. ελαιόλαδο 

1 κ.σ. κόρν φλάουρ ή τριμμένη φρυγανιά (και όσο χρειάζεται για να δέσει )

1 αυγό

λίγο κεφαλογραβιιέρα τριμμένη (εάν θέλουμε)

 

Εκτέλεση: 

Αφού μουλιάσουμε τον κιμά για δύο ώρες τον σουρώνουμε και τον πιέζουμε στο σουρωτήρι για να βγει όλο το νερό του. Μετά το ρίχνουμε σε ένα μπωλ μαζί με όλα τα υλικά του. Ανακατεύουμε,  ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα μας για μία ώρα στο ψυγείο. 

Μετά πλάθουμε τα μπιφτέκια μας κα τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι που του έχουμε στρώσει μια λαδόκολα και τα ψήνουμε για μία ώρα περίπου (ίσως και παραπάνω). Ή τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!