Απρίλιος 08, 2017
Μοσχομυριστά πασχαλινα κουλούρια!

Υλικά:

1.250kg περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250γρ βούτυρο

1 φλυτζάνι γάλα 

2 φλυτζάνια του τσαγιού καστανή  ζάχαρη

4 αυγά

1 αυγό για επάλλειψη 

3 στικάκια φυσικής βανίλιας 

1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο 

Χυμός ενός πορτοκαλιού

Ξύσμα ενός  λεμονιού

1 κ.σ.  αμμωνία

1 κ.σ. baking powder 
 
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπωλ, ανακατεύουμε και χτυπάμε με το μίξερ, την ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο. Μετά ρίχνουμε την βανίλια,   το χυμό πορτοκαλιού  το ξύσμα λεμονιού, την αμμωνία, το γάλα  και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε  μια κούπα  αλεύρι, ρίχνουμε μέσα  ανακατεύουμε το μπέικιν και  το ρίχνουμε στο μείγμα μας. Μετά ρίχνουμε στην ζύμη μας το υπόλοιπο αλεύρι (όσο χρειαστεί)  και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με το χέρι  μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη μας.
 
Μετά αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Εν συνεχεία   πλάθουμε τα κουλουράκια μας στα σχήματα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί μας αφού πρώτα του έχουμε στρώσει μία λαδόκολα. Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 170 βαθμούς.
 
Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!