Ιούλιος 24, 2016
Μελιτζάνες παπουτσάκια

Yλικά:

Για τις μελιτζάνες:

9 μελιτζάνες

0,5kg μοσχαρίσιος κιμάς

1 κρεμμύδι ξερό

2 σκελίδες σκόρδο

χυμός από 3 μεγάλες τομάτες

αλάτι και πιπέρι

1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι

1 κ.γ. κουρκουμά

1 αστεροειδή γλυκάνισο

 

Για την μπεσαμέλ:

2 κ.σ. βούτυρο

8 κ.σ. αλεύρι λευκό

1 λτ γάλα

αλάτι και πιπέρι

λίγο ξύσμα μοσχοκάρυδου

3 κ.σ.  τριμμένο κεφαλοτύρι

2 αυγά

 

Αρχικά φτιάχνουμε το μείγμα του κιμά. Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και  το σκόρδο και τα σοτάρουμε μαζί με τον κιμά. Μόλις σοταριστεί, βάζουμε τον χυμό τομάτας, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και τον αστεροειδή.  Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε καλά και τις τηγανίζουμε. Τις ανοίγουμε με δύο πιρούνια στην μέση και τις γεμίζουμε με τον μείγμα του κιμά που μόλις φτιάξαμε.

Φτιάχνουμε  την μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε 2 κ.σ. βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι συνεχώς για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχουμε μέσα στο μείγμα της μπεσαμέλ ανακατεύουμε με πολύ γρήγορες κινήσεις για να μην ψηθούν τα αυγά. Κατεβάζουμε το μείγμα από την φωτιά και ρίχνουμε το κεφαλοτύρι. Μετά βάζουμε το μείγμα της μπεσαμέλ πάνω από κάθε μελιτζάνα. Το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει η μπεσαμέλ.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!