Ιούλιος 11, 2016
Μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί

Yλικά: 

8-10 μελιτζάνες
7 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
χυμός 5 τοματών
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
1 κ.γ. δυόσμο τριμμένο
200ml λάδι για τηγάνισμα
200ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι & πιπέρι
 
*Προαιρετικά 1/2 κ.γ. κύμινο τριμμένο για την γέμιση
 
Εκτέλεση:
 
Αφού βγάλουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες τις πλένουμε, τις σχίζουμε στην μέση και τις τηγανίζουμε.  Μετά τις τοποθετούμε σε ταψί με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περισσότερο λάδι τους.  Σοτάρουμε σε άλλο τηγάνι τα σκόρδα και τα κρεμμύδια  μαζί με τον χυμό τομάτας. Ρίχνουμε, την ζάχαρη,  το μαϊντανό, την ρίγανη, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε όλο το μείγμα για 20 λεπτά. Ανοίγουμε   τις  μελιτζάνες στην μέση τους με δύο πιρούνια και βάζουμε το μείγμα που βράσαμε μέσα στις μελιτζάνες.
Κόβουμε τομάτες σε  ροδέλες και τις βάζουμε πάνω στις  μελιτζάνες. Βάζουμε  λίγο αλάτι  επάνω στις τομάτες και το ελαιόλαδο,  και  ψήνουμε στο φούρνο στους 180 για μισή ώρα.
 
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!