Οκτώβριος 10, 2017
Λαχταριστοί σπιτικοί λουκουμάδες!

Υλικά

500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φακελάκι ξηρή μαγιά 

1 κ.γ. αλάτι 

3 φλυτζάνια νερό χλιαρό 

300ml ηλιέλαιο

Μέλι και σκόνη κανέλας 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Μετά το σκεπάζουμε το μείγμα μας  με μία πετσέτα για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει. Ρίχνουμε  σε μία κατσαρόλα το ηλιέλαιο και μόλις κάψει ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα που φτιάξαμε. Δηλαδή παίρνουμε ένα μεγάλο κουτάλι, το βουτάμε σε μία κούπα με νερό, το γεμίζουμε με το μείγμα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ηλιέλαιο.  Μόλις ροδίσουν οι  λουκουμάδες μας τους βγάζουμε από την κατσαρόλα και τους τοποθετούμε σε ένα μπωλ αφού πρώτα του έχουμε στρώσε λίγο χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα λάδια του. Στην συνέχεια αφού φτιάξουμε όλους τους λουκουμάδες τους περιχύνουμε με μέλι και κανέλα και σερβίρουμε. 

Εάν θέλουμε αντί για μέλι, ρίχνουμε σοκολάτα και αντί για κανέλα ρίχνουμε σουσάμι!

Καλή επιτυχία!