Σεπτέμβριος 23, 2016
Λαχταριστή σπιτική πάστα φλώρα!

Υλικά:

 Μϊα κούπα βούτυρο

Μισή κούπα ζάχαρη καστανή

 2 κρόκοι αυγών

 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ. κονιάκ

1/4 κ.γ. βανιλίνη

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

500γρ μαρμελάδα δαμάσκηνο

 

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στο μπωλ του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Σιγά σιγά ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους των αυγών. Εν συνεχεία ρίχνουμε την βανιλίνη και το κονιάκ. Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι χωρίς να δουλεύει το μίξερ. Δουλέουμε την ζύμη με τα δάκτυλα μέχρι να μαλακώσει.

Σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. βάζουμε την μισή ζύμη που φτιάξαμε και την απλώνουμε επάνω την μερμελάδα.  Την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε σε φύλλο και την κόβουμε σε κορδόνια και τα τοποθετούμε επάνω στην μαρμελάδα. Βάζουμε την πάστα φλώρα στον φούρνο  για 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!