Ιούλιος 24, 2016
Λαχταριστά κολοκύθια γεμιστά με κιμά και αυγολέμονο

Υλικά για την γέμιση:

1 kg κολοκύθια μεγάλα

0,5 kg κιμάς μοσχαρίσιος 

150γρ. ρύζι καρολίνα 

μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα λευκό πιπέρι

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. βούτυρο

λίγο ελαιόλαδο

 

Υλικά το αυγολέμονο:

χυμός δύο λεμονιών 

2 αυγά

 

Αρχικά πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τα κοτσανάκια τους και τα αδειάζουμε από την ψύχα τους και την ψιλοκόβουμε. Σε μία κατσαρολίτσα σοτάρουμε τα κρεμμύδια για δύο λεπτάκια  και μετά τον κιμά.  Συνεχίζουμε σοτάροντας το ρύζι με  όλα τα μυρωδικά και τα αλατιπιπερώνουμε. Μετά αρχίζουμε το γέμισμα των κολοκυθιών (μέχρι την μέση τους) και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. 

Για να φτιάξουμε την σάλτσα, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και προσθέτουμε και το λεμόνι και το περιχύνουμε επάνω στα κολοκύθια λίγο πριν τα σερβίρουμε. 

 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!