Αύγουστος 23, 2016
Κριθαρώτο με μανιτάρια Shiitake

Υλικά :

500γρ κριθαράκι ολικής αλεσεως

50γρ. αποξηραμένα μανιτάρια Shiitake

2 - 3 τομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους

χυμός 3 τομάτων

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδου 

λίγο αποξηραμένο βασιλικό

αλάτι και πιπέρ

λίγο ελαιόλαδο

Αρχικά, σωτάρουμε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο. Έπειτα σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά, το βασιλικό, και τις τομάτες σε κύβους. Σε ένα πυρέξ, βάζουμε το κριθαράκι με τον χυμό τομάτας, το ελαιόλαδο, το μείγμα που σωτάραμε και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και λίγο νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά μέχρι να πιει το νερό του.

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία!