Οκτώβριος 15, 2018
Κινόα με ρεβύθια!

Υλικά: 

200γρ κινόα  της αρεσκείας σας (κόκκινη, λευκή, μαύρη ή mix)

150γρ ρεβύθια

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κλωναράκι φρέσκο κρεμμυδι ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο 

1 κ.σ. άνηθο  φρέσκο ψιλοκομμένο

1 καρότο κομμένο σε ροδέλες

μερικα τοματίνια κομμένα στην μέση 

2 κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο

Χυμός ενός λεμονιού

αλάτι και πιπέρι

(μπορείτε να προσθέσετε όποιο λαχανικό επιπλέον επιθυμείτε, κολοκύθια, πιπεριές κτλ)

 

Υλικά για την βινεγκρέτ:

1 κ.σ. ξύδι ή χυμό ενός λεμονιού 

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μουστάρδα 

αλάτι και πιπέρι. 

 

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε από βραδίς τα ρεβύθια και την άλλη μέρα τα βράζουμε. Σε ένα άλλο  κατσαρολάκι βράζουμε την κινόα περίπου 10 λεπτά αφού πρώτα την έχουμε ξεπλύνει καλά.  Αφού βράσουν και κρυώσουν τα ρίχνουμε  σε ένα μπωλ. μαζί με όλα τα παραπάνω λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.  

Ρίχνουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μικρό βαζάκι, κλείνουμε με το καπάκι του και το χτυπάμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε εάν επιθυμούμε περισσότερο ξύδι,  λεμόνι ή μουστάρδα και περιχύνουμε. 

Καλη όρεξη και καλή επιτυχία!