Ιούλιος 24, 2016
Καλοκαιρινό γλυκό με μπισκότα και ζελέ

Υλικά:

1 κουτί μπισκότα μπιμπερ

100γρ ζάχαρη καστανή

1 κρέμα βανίλιας ανθός αραβοσίτου 

1λτ. γάλα 

50 γρ. ζελατίνη

Αρχικά βουτάμε τα μπισκότα μέσα στο γάλα και τα τοποθετούμε μέσα στο πυρέξ σε μία στρώση. Στην κατσαρόλα βάζουμε 1 λτ γάλα, ένα φακελάκι βανίλια ανθός αραβοσίτου και 4 κ.σ. ζάχαρη καστανή σε σιγανή φωτιά και τα ανακατεύουμε όλα μέχρι να πήξουν. Μόλις πήξει το μείγμα, το ρίχνουμε μέσα στο πυρέξ με τα μπισκότα. Το βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά για μία ώρα.

Μετά φτιάχνουμε την ζελατίνη  ως εξής: Σε βραστό νερό 400ml ρίχνουμε την ζελατίνη, 100γρ. καστανή ζάχαρη και μία σταγονίτσα χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας.   Ρίχνουμε την ζελατίνη σε ένα μπωλ για να κρυώσει τελείως και να αρχίζει να πήζει και το παρακολουθούμε. Το πυρέξ το βγάζουμε από το ψυγείο και όταν η ζελατίνη αρχίζει να πήζει την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα. Την στρώνουμε όμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. 

Καλή επιτυχία!