Νοέμβριος 15, 2018
Κέικ με ρεβυθάλευρο!

Υλικά:

150γρ ρεβυθάλευρο 

150γρ άμυλο καλαμποκιού 

220γρ βούτυρο 

250γρ ζάχαρη 

4 αυγά

2 κ.σ. baking powder 

1 κ.σ. σόδα 

150γρ βερύκοκα ή ροδάκινα κομπόστα ψιλοκομμένα 

χυμός δύο λεμονιών 

 

Εκτέλεση:

Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε και χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών. Κατόπιν ρίχνουμε 120γρ ζάχαρη και  μία κουταλιά χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.

Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε και χτυπάμε το βούτυρο με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Μετά ρίχνουμε στο μπωλ το κρόκο των αυγών, το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών τα χτυπάμε όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρεβυθάλευρο, το baking powder και την σόδα και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. 

Προσθέτουμε σταδιακά την μαρέγκα των αυγών που φτιάξαμε αρχικά στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα φρούτα που επιλέξαμε (βερύκοκα ή ροδάκινα) και ανακατεύουμε ελαφρώς.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.Το ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού ψηθεί το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 

Καλή επιτυχία!