Σεπτέμβριος 21, 2016
Η πιο ωραία σπιτική μηλόπιτα!

Yλικά:

230γρ βούτυρο

200γρ ζάχαρη

2 αυγά.

100γρ. γάλα

1 πρέζα αλάτι

300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

4 μήλα

1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη  για πασπάλισμα

1κ.γ. άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

Ρίξτε στο μίξερ την  ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπήστε τα ώσπου να ασπρίσουν. Μετά ρίξτε ένα ένα τα αυγά και χτυπήστε για λίγα λεπτά.

Σε ένα μικρό μπωλάκι ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι και ρίξτε τα λίγο λίγο μέσα στο μείγμα.Μετά ρίξτ το ξύσμα πορτοκαλιού  και αδειάστε το σε ένα μικρό  ταψάκι. 

Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε πολλά κομμάτια το κάθε ένα και τοποθετήστε τα  στην ζύμη αφού την έχετε βάλει σε σειρές. Στην συνέχεια λιώστε και ανακατέψτε μία  κ.σ. βούτηρο  και περιχύστε το χύστε το στα μήλα.

Ψήστε 175 βαθμούς 50 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί σκεπάστε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο.    Όταν το βγάλετε από το φούρνο, ρίχτε του κανέλα και άχνη ζάχαρη. 

Καλή επιτυχία!