Αύγουστος 19, 2016
Γευστικότατα κανελόνια

Yλικά για τον κιμά:

0,750kg κιμά μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

χυμός 3 τομάτων για τον κιμά 

χυμός 2 τοματών για τα κανελόνια 

1 κ.σ. πελτέ τομάτας

1 ξύλο κανέλας

2 αστεροειδή γλυκάνισο

2 αυγά 

μισό φλυτζάνι λάδι

1 κ. γ. κουρκουμά 

αλάτι και πιπέρι

0.250kg τυρί γκούντα ή ένταμ τριμμένο

1 φλυτζανάκι του καφέ λευκό κρασί 

1 κουτί κανελόνια

 

Εκτέλεση:

Τρίβουμε ένα  κρεμμύδι, δύο σκελίδες σκόρδο  και τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρολίτσα και τα σβήνουμε με κρασί. Ρίχουμε την κανέλα, τον αστεροειδή γλυκάνισο και τον κουρκουμά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον χυμό τομάτας, μία κουταλιά πελτέ τομάτας και ρίχνουμε ζεστό νερό μέσα στην κατσαρόλα και βράζουν περίπου για μισή ώρα μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι προς στο τέλος. Αφήνουμε να κρυώσει ο κιμάς και του βάζουμε 2 αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει και ανακατεύουμε. Μετά γεμίζουμε κάθε κανελόνι με ένα κουταλάκι του γλυκού, κιμά το κάθε ένα.

Τα βάζουμε στο ταψί και ρίχουμε από πάνω τους τον χυμό τομάτας και τον πελτέ. (διαλύουμε σε ένα φλυτζανάκι τον πελτέ τομάτας)  και 1 φλυτζάνι του καφέ λάδι και τα ρίχνουμε πάνω από τα κανελόνια. Τα σκεπάζουμε με νερό. Στο τέλος ρίχνουμε επάνω τους το τυρί. Τα σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν  και τα βάζουμε στο φούρνο  και ψήνονται για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!