Ιούλιος 14, 2016
Γεμιστές τομάτες και πιπεριές

Yλικά:

10 πιπεριές

10 τομάτες

5 πατάτες

0,5kg ρύζι καρολίνα

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

λίγος μαϊντανός και δυόσμος

λάδι, πιπέρι, αλάτι

φρυγανιά τριμμένη

κουρκουμάς

2 αστεράκια αστεροειδή γλυκάνισο

σταφίδες

κουκουνάρι

 

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε τις τομάτες και τις πιπεριές, βγάζουμε τα 'καπάκια' τους,  την ψύχα τους και τον χυμό τους. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα στον τρίφτη. Εν συνεχεία σοτάρουμε με το λάδι, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, την ψύχα των πιπεριών, το ρύζι. Πολτοποιούμε την ψύχα των τοματιών και την ρίχνουμε στο μείγμα.  Μετά ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο. Προσθέτουμε στο μείγμα, το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Τον οποίο αφαιρούμε όταν βράσει το μείγμα μας και τον ρίχνουμε μέσα στο ταψί.

Βάζουμε τις τομάτες και τις πιπεριές στο ταψί και τα αλατίζουμε. Μετά τις γεμίζουμε με το μείγμα που φτιάξαμε και βάζουμε τα καπάκια των πιπεριών και τοματιών. Μετά κόβουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερόνουμε και τις βάζουμε ανάμεσα στις τομάτες και τις πιπεριές. Ρίχνουμε λάδι και την τριμμένη φρυγανιά  πάνω από το φαγητό ας. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 200 βαθμούς  και ψήνουμε περίπου 1 ώρα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!