Φεβρουάριος 19, 2017
Γεμιστά καλαμάρια!

Yλικά:

1kg μεγάλα καλαμάρια

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

λίγο μαίντανό ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

1 τομάτα ψιλοκομμένη

3 λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες.

1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε. Κόβουμε τα πλοκάμια τους σε πολύ μικρά κομματάκια.

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ρύζι, το μαίντανό, τον άνηθο, τις λιαστές τομάτες, την τομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις λιαστές τομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και τα ανακατεύουμε. Με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμάρια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα μας με την σειρά. Απο πάνω τους ρίχνουμε λιαστή τομάτα, λάδι και ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα καλαμάρια και τα βράζουμε για μισή ώρα μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους.

Καλή επιτυχία και καλή Σαρακοστή!