Σεπτέμβριος 18, 2016
Γίγαντες με πράσσο και λουκάνικο!

Yλικά:

400γρ γίγαντες Πρεσπών

1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες

2 πράσσα φρέσκα κομμένα σε ροδέλες

2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κύβους

2 μικρές τομάτες κομμένες σε κύβους

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/5 κουτάκι χυμού  τομάτας 

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

1 κ.σ. μπούκοβο καυτερό ή γλυκό 

 

Εκτέλεση;

Αφού μουλιάσουμε από βραδίς τους γίγαντες, την επόμενη ημέρα τους βράζουμε και μετά τους ρίχνουμε σε ένα πυρέξ. 

Σε ένα  κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι τα λουκάνικα, με όλα τα μυρωδικά και τα λαχανικά.   

Μετά ρίχνουμε τον χυμό τομάτας, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη και αφήνουμε να  βράσουν για 5 λεπτά.​ Μετά βγάζουμε το τηγάνι  από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στο πυρέξ με τους γίγαντες προσθέτοντας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. 

Τοποθετούμε το πυρέξ μέσα στε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. 

Καλή όρεξη!