Σεπτέμβριος 18, 2016
Γίγαντες με πράσσο και λουκάνικο!

Υλικά συνταγής

ΣΚΟΡΔΟ
12,00 € / Κιλό
από 50 γρ. / 0,60 €

Yλικά:

400γρ γίγαντες Πρεσπών

1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδέλες

2 πράσσα φρέσκα κομμένα σε ροδέλες

2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε κύβους

2 μικρές τομάτες κομμένες σε κύβους

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο

1/4 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1/5 κουτάκι χυμού  τομάτας 

1 κ.γ. ζάχαρη καστανή

1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

1 κ.σ. μπούκοβο καυτερό ή γλυκό 

 

Εκτέλεση:

  • Μουλιάσουμε  τους γίγαντες για 8 ώρες
  • Την επόμενη ημέρα τους βράζουμε και μετά τους τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  • Σε ένα  κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι τα λουκάνικα, με όλα τα μυρωδικά και τα λαχανικά.   
  • Μετά ρίχνουμε τον χυμό τομάτας, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη και αφήνουμε να  βράσουν για 5 λεπτά.​
  • Μετά βγάζουμε το τηγάνι  από την φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα στο ταψί με τους γίγαντες προσθέτοντας ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. 
  • Τοποθετούμε το ταψί μέσα στε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμούς. 

Καλή όρεξη!