Απρίλιος 01, 2017
Βάψε τα αυγά του Πάσχα με μπαχαρικά & λαχανικά!

Υλικά για  10 κίτρινα αυγά: (Προϋπόθεση είναι τα αυγά σας να είναι λευκά)

1 πακετάκι κρόκο Κοζάνης σε ίνες

2 φακελάκια κρόκο Κοζάνης σε σκόνη

2 κ.σ. ξύδι λευκό  

10 βρασμένα αυγά

Εκτέλεση:

Γεμίζουμε μία κατσαρολίτσα με ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα αυγά μας μαζί με το Κρόκο και το ξύδι και τα αφήνουμε 10 ώρες. Την άλλη μέρα έχουν αποκτήσει ένα όμορφο κίτρινο χρώμα. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία πετσέτα και αλείφουμε τα αυγά μας για να γυαλίσουν. Αντί για κρόκο μπορείτε να βάλετε 2 κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη. 

 

Υλικά για  10 καφετί αυγά:

Φύλλα από 6 ξερά κρεμμύδια

2 κ.σ. ξύδι λευκό  

10 βρασμένα αυγά

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρολίτσα βράζουμε τα φύλλα κρεμμυδιού για 15 λεπτά. Μετά ρίχνουμε μέσα τα αυγά μας για τα αφήνουμε για 6 ώρες. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία πετσέτα και αλείφουμε τα αυγά μας για να γυαλίσουν. 

 

Υλικά για  10 μπλε  αυγά:

Μισό κόκκινο λάχανο (μικρό)

2 κ.σ. ξύδι λευκό  

10 βρασμένα αυγά

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρολίτσα βράζουμε το λάχανο για 15 λεπτά. Μετά ρίχνουμε μέσα τα αυγά μας για τα αφήνουμε για 6 ώρες. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μία πετσέτα και αλείφουμε τα αυγά μας για να γυαλίσουν. 

Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!