Σεπτέμβριος 27, 2016
Αχνιστή παραδοσιακή φασολάδα!

Υλικά:

500γρ φασόλια Πρεσπών

χυμός δύο τοματων ή μισό κουτί χυμό τομάτας

1 κ.γ. πελτέ τομάτας 

2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι

1 αστεροειδή γλυκάνισο

1 κ.γ. κουρκουμά

1/2 κ.γ. μπούκοβο (είτε καυτερό είτε γλυκό)

2 μικρά καρότα κομμένα σε ροδέλες

1 κλωναράκι φρέσκο σέλινο κομμένο σε δύο μεγάλα κομμάτια 

100γρ  ελαιόλαδο 

 

Εκτέλεση:

Αφού  μουλιάσουμε από βραδίς τα φασόλια, τα βράζουμε περίπου για 30 λεπτά.  Μετά  πετάμε το νερό, τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. 

Στην ίδια κατσαρόλα, σωτάρουμε τα λαχανικά μας  με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Τότε ρίχνουμε το πελτέ, το ανακατεύουμε με τα λαχανικά  και σωτάρουμε για ένα λεπτό. Μετά προσθέτουμε τα φασόλια, το σέλενο, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το κουρκουμά, το μπούκοβο, τον χυμό τομάτας,  100γρ ελαιόλαδο.  Γεμίζουμε την κατσαρόλα με φρέσκο νερό μέχρι  να σκεπαστούν τα φασόλια,  τοποθετούμε το καπάκι και τα βράζουμε. Ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό. Δεκα λεπτά πριν τα βγάλουμε από την φωτιά, αλατοπιπερώνουμε. 

Tip: Το μπούκοβο είτε βράστε το μαζί με τα φασόλια, είτε ρίξτε το στο πιάτο. Συνοδεψτε τα με ελιές ή ρέγγα ή φέτα. 

Καλή όρεξη!