Δεκέμβριος 11, 2016
Χριστουγεννιάτικες σπιτικές δίπλες!

Υλικά για τις δίπλες:

5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κγ. baking powder 
1 φιαλίτσα βανίλια
αλεύρι Robin Hood για όλες τις χρήσεις 
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 
 
Υλικά για το σιρόπι:
600 γρ. μέλι
300γρ. νερό
100γρ. ζάχαρη
 
Για το πασπάλισμα:
Κανέλα σε σκόνη
Καρύδια ψιλοκομμένα 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε ελαφριά τα αυγά και το αλεύρι. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μπέικιν, την βανίλια, το αλάτι και την σόδα και  ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Κατόπιν  σκεπάζουμε το μείγμα με μία μεμβράνη για μία ώρα. 

Μετά ανοίγουμε με τον πλάστρη  ένα λεπτό φύλλο και αλευρώνοντας συχνά την επιφάνεια. Μετά κόβουμε τα φύλλα που φτιάξαμε σε λωρίδες.  Περνάμε την μία άκρη κάθε λωρίδας, ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού, το στριφογυρίζουμε και βοηθάμε με ένα άλλο πιρούνι για να μην ξετυλιχτεί η λωρίδα. 

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε ηλιέλαιο μέχρι την μέση της και περιμένουμε να κάψει.   Μετά   βουτάμε  τις δίπλες μέσα στο καυτό ηλιέλαιο για δύο λεπτά. Αφού τις τηγανίσουμε όλες, στρώνουμε χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και τις τοποθετούμε επάνω του για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι τους. 

Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα  υλικά για το σιρόπι, τα βράζουμε και ξαφρίζουμε. Κατόπιν, βουτάμε τις δίπλες μέσα στο σιρόπι για 5 δεύτερα. Τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα και πασπαλίζουμε πάνω τους τα καρύδια και την κανέλα.

Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!