Ιούνιος 11, 2017
Σπιτικό γλυκό κουταλιού βύσσινο!

Yλικά:

1kg βύσσινο

1kg ζάχαρη

1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη

200γρ.  νερό 

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κοτσάνια τους. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγα βύσσινα μετά λίγο ζάχαρη, μετά πάλι λίγα βύσσινα και λίγη ζάχαρη εναλλάξ και ανακατεύουμε απαλά.  Ρίχνουμε το νερό  και τα βράζουμε με ανοιχτό καπάκι. Όταν βγει ο αφρό τους, τα ξαφρίζουμε και τα βράζουμε για 30 - 40 λεπτά.  Δοκιμάζουμε να να δούμε εάν έχει δέσει το σιρόπι. Βάλτε λίγο σε ένα κουταλάκι και αν στέκεται τότε είναι έτοιμο. Αφού πήξει και μελώσει αρκετά,  βγάζουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά και τότε ρίχνουμε και την βανίλια.

Καλή επιτυχία! 

* Πολλοί αφού τα ετοιμάσουν, τα βάζουν στο ψυγείο για 24 ώρες. Προσωπικά, δεν το έκανα αυτό και το γλυκό έγινε πολύ καλό. 

**Φορέστε γάντια όταν καθαρίζετε τα βύσσινα γιατί βάφουν πολύ τα χέρια.