Δεκέμβριος 19, 2017
Σπιτική βασιλόπιτα με μήλα, και σταγόνες σοκολάτας!

Yλικά:

500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

5 αυγά

3 φιαλίτσες βανίλιας ή 3 στικς βανίλιας

250γρ. στραγγιστό γιαούρτι

χυμός και ξύσμα από ένα πορτοκάλι 

250γρ. μαργαρίνη

50γρ βούτυρο φρέσκο

400γρ. ζαχαρη 

100γρ.  σταγόνες σοκολάτας

100γρ. σταφίδες ξανθές

150γρ κονιάκ

1 κ.σ. baking powder

200gr. καρύδια ψιλοκομμένα 

1 μήλο, ξεφλουδισμένο και χονδροτριμμενο 

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1/2 κ.γ. γαρύφαλο σε σκόνη

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

ένα ταψί 28εκ. 

 

Εκτέλεση:

Αρχικά μουλιάζουμε τις σταφίδες με το κονιάκ για μισή ώρα. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, το βούτυρο, την μαργαρίνη και την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε στο μείγμα ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού,  την κανέλα, το γαρύφαλο, τις βανίλιες, το αλάτι. Ρίχνουμε το γιαούρτι, το baking και το αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το μήλο, τις σταφίδες, τα καρύδια και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.  

Βουτυρώνουμε ένα ταψί, και αδειάζουμε σε αυτό το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.  Όταν ψηθεί η πίτα μας την βγάζουμε από το ταψί και μόλις κρυώσει την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και την διακοσμούμε όπως θέλουμε. 

Μην ξεχάσουμε να βάλουμε φλουρί!

Καλή επιτυχία, χρόνια πολλά και καλή χρονιά!