Δεκέμβριος 18, 2016
Σπιτικά σοκολατάκια φερέρο!

Υλικά;

4 σοκοφρέτες με φουντούκι

2/3 κούπας μερέντα

ζαχαρόπλαστα κόκκινη 

Γλάσσο αυγού

250γρ. κουβετούρα

250γρ φουντούκια τριμμένα 

 

Συνταγή για το γλάσσο αυγού:

Χτυπάμε στο μίξερ 4 ασπράδια αυγών με ζάχαρη άχνη 150γρ και 1 κ.σ. χυμό λεμονιού μέχρι να γίνουν μαρέγκα

 

Εκτέλεση:

Σπάμε τις σοκοφρέτες σε μικρά κομματάκια με τα χέρια μας. Τις βάζουμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε την μερέντα και τα τριμμένα φουντούκια και ζυμώνουμε με τα χέρια. Τα πλάθουμε σε μπαλίτσες και τα βάζουμε στο ψυγέιο για 2 ώρες για να σφίξουν. Λιώνουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα της τα τρουφάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν,  τα διακοσμούμε με το γλάσσο αυγού και την κόκκινη ζαχαρόπαστα.

Καλή επιτυχία!