5% Έκπτωση σε καλάθια αξίας άνω των 40 ευρώ, 8% άνω των 60 ευρώ. Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 29 ευρώ. Free shipping on orders over 29 euros, enjoy 5% discount on orders over 40 euros. Get an additional 3% off on orders over 60 euros
περι μεταφορικώνΔεκέμβριος 03, 2016
Σπιτικά παραδοσιακά μελομακάρονα!
Υλικά συνταγής
Συνταγή:
500ml ηλιέλαιο
225γρ ζάχαρη
170ml κονιάκ
350ml χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα ενός ποροτοκαλιού
2 κ.γ. baking powder
1 κ. γ. σόδα
100γρ φυτίνη
1100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:
250γρ μέλι
600γρ ζάχαρη
450ml νερό
1 ξύλο κανέλας
3 γαρύφαλλα ολόκληρα
Για το γαρνίρισμα θα χρειαστούμε:
500γρ καρύδια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κ.γ. γαρύφαλο σε σκόνη
Εκτέλεση:
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε την ζάχαρη, την φυτίνη, το ηλιέλαιο, το κονιάκ, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Kατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι, την σόδα και το μπέικιν και τα χτυπάμε μέχρι για να γίνει μία ωραία αφράτη ζύμη.
- Μετά παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος ενός καρυδιού και πλάθουμε. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού πρώτα του έχουμε στρώσει λαδόκολα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
- Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα και κρυώσει το σιρόπι, τα βάζουμε μέσα στο κατσαρολάκι του σιροπιού και τα γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές για να ρουφήξουν όλο το σιρόπι.
- Μόλις κρυώσουν τους ρίχνουμε από επάνω τους τα καρύδια, και χρησιμοποιούμε μία σίτα ή το σουρωτηράκι για να ρίξουμε την κανέλα και το γαρύφαλο.
Καλή επιτυχία & Καλά Χριστούγεννα!