Φεβρουάριος 07, 2017
Ρεβύθια με σαφράν και λιαστές τομάτες!

Υλικά:

300γρ ρεβύθια

1 πρέζα σαφράν σε σκόνη

4 λιαστές τομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια

1/2 κ.γ. κουρκουμάς  σε σκόνη

1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ψιλές φέτες και ελαφρώς σωταρισμένη. 

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα πιπέρι μαύρο τριμμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

λίγος μαϊντανός φρέσκος  ψιλοκομμένος

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Από βραδίς μουλιάζουμε τα ρεβύθια και την άλλη ημέρα τα βράζουμε. Λίγο πριν τα κατεβάσουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σαφράν και τον κουρκουμά και βράζουν για 10 ακόμη λεπτά. Τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ και βάζουμε, τις τομάτες, το κρεμμύδι,τον μαϊντανό, την πιπεριά και το ελαιόλαδο.

Καλή όρεξη!