Ιανουάριος 03, 2017
Ραβανί με ινδοκάρυδο!

Υλικά:

1  1/2 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδα τριμμένη

1  1 /2 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κ.γ. μπέικιν

2/3 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη καστανή

2/3 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα

3 αυγά

 

Για το σιρόπι θα χρειαστούμε:

1  1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1  1/2 φλυτζάνι του τσαγιού νερό

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κομμάτι φλούδα λεμονιού

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την καρύδα, το μπέικιν και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτηρο με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα εναλάξ με το μείγμα που φτιάξαμε (καρύδα, μπέικιν, αλεύρι) και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε το μείγμα σε  μία φόρμα κέικ αφού πρώτα την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μία ώρα.

Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά του σε ένα κατσαρολάκι. Και το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά επάνω στο ραβανί και καλό είναι να το φάμε την επόμενη ημέρα για να σταθεί καλά.

Καλή επιτυχία!