Ιανουάριος 09, 2017
Πως φτιάχνουμε σαλέπι

Στο μπρίκι μας ζεσταίνουμε το γάλα μας (με λίγο τζίντζερ και 2 ξυλάκια κανέλας εάν θέλουμε). Μόλις βράσει τότε χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μία μικρή ποσότητα σε ένα μικρό μπωλάκι. Ρίχνουμε το σαλέπι στο μπωλάκι και φτιάχνουμε πάστα προσέχοντας να μην σβολιάσει. Εν συνεχεία ρίχνουμε την πάστα που φτιάξαμε στο κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει παχύρευστο.  Και σερβίρουμε βάζοντας λίγο κανέλα σε σκόνη από επάνω του εάν επιθυμούμε.  

Καλή επιτυχία!