Σεπτέμβριος 12, 2016
Παραδοσιακό μοσχαράκι στιφάδο!

Υλικά:

1.5kg μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρές μερίδες

2kg κρεμμυδάκια στρογγυλά ξερά στιφάδου καθαρισμένα

1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια 

2κ.σ. πελτέ τομάτας 

5 κ.σ.  χυμό τομάτας

2 ξυλα κανέλας 

6 γαρύφαλλα

5  μπαλίτσες μπαχάρι 

4 σκελίδες σκόρδο ψικοκομμένες

2 φύλλα δάφνης

1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό 

100ml ξύδι

αλατι

Πιπέρι ολόκληρο

λίγο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα  τσιγαρίζουμε  πρώτα το κρεμμυδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο.
  • Μετά ρίχνουμε το μοχαράκι και το σωτάρουμε  ελαφρώς.
  • Μετά ρίχνουμε  1/2 φλυτζάνι κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Διαλύουμε μέσα σε ένα ποτήρι λίγο νερό με  το πελτέ τομάτας και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και εν συνεχεία ρίχνουμε  και τον χυμό τομάτας.
  • Μετά ρίχνουμε ζεστό νερό  μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
  • Ρίχνουμε το γαρύφαλο, την κανέλα, την δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και κλείνουμε την κατσαρόλα μέχρι να βράσει το κρέας. Αφού βράσει το τοποθετούμε σε μία πιατέλα. 
  • Στην ίδια  κατσαρόλα που φτιάξαμε το κρέας, με το ίδιο λαδι που ροδίσαμε το κρέας, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου.  Τα αφήνουμε να μαραθούν μέχρι να μελώσουν.  Τα σβήνουμε με το ξύδι. 
  • Μετά  ρίχνουμε στην κατσαρόλα  το κρέας. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα  και 30 λεπτά.  Εάν χρειάζεται νερό προσθέτουμε. Μην βάζετε κουτάλι μεσα για να μην λιώσουν.
  • Και αφού βράσει το στιφάδο και μείνει την σάλτσα του,  αλατοπιπερώνουμε  κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.  

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!