Φεβρουάριος 18, 2017
Μυδοπίλαφο!

Υλικά:

1kg μύδια με κέλυφος

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

4 λιαστές τομάτες κομμένες

1 πιπεριά πράσινη κομμένες σε λωρίδες

2 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι κίτρινο για πιλάφι

1 κ.σ. κουρκουμά σε σκόνη

6 φλυτζάνια ζεστό νερό

1 κ.σ. πελτέ τομάτας

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

 

Εκτέλεση:

Αρχικά ξεπλένουμε τα μύδια.

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι το φρέσκο, το ξερό, την πιπεριά, το σκόρδο, την λιαστή τομάτα, τα μύδια και αλατοπιπερώνουμε. Μετά ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας,  6 φλυτζάνια ζεστό νερό, τον κουρκουμά και τον άνηθο. Αφού πάρουν μία βράση ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε.

Καλή όρεξη και καλή Σαρακοστή!